Онлайн гра Music Wars про музичні битви на танцполі

Music Wars огляд танцювальної гри і докладний опис

Music Wars (Музичні Війни) це унікальна браузерна стратегія в міксі з RPG, де конфлікти вирішуються в поєдинку музикою, причому сучасні воїни і войовниці представляють різні стилі і жанри. Це незвичайний і захоплюючий всесвіт, де кожна дрібна деталь доповнює антураж вуличного і веселого життя в ритмі танцю, яка йде паралельно бійкам і гангстерським розбіркам.

Тут представлені чотири угруповання, які поділяються за музичними напрямками, таким як: клаб, урбан, рок і меломани. Причому кожен напрямок є унікальним зі своїм набором фішок і принад, відштовхуючись від цього, у вас буде формуватися певний імідж.

Даний проект віддалено вам нагадає ігри для консолей в стилі Стріт Файтер або бестселери соціальних мереж на подобі Бійцівського клубу, але з облаштуванням власної студії, де ви будете створювати власні хіти, а потім влаштовувати мі-мі-мішний мордобій. Це творіння виглядає дуже забавно, прямо майже для самих маленьких дітей, картинка віддалено схожа на стиль аніме.

Загальну популярність в даному сегменті розробники з Destiny Development отримали саме в соц. мережах, таких як: вконтакте, однокласники, фейсбук, мейл ру. Щоб почати грати необхідно пройти реєстрацію на оф. сайті гри або в тих же озвучених соц. мережах, поширюється безкоштовно по free-to-play, але в рунеті нерідко фанати донатять на десятки тисяч рублів. Як ви могли зрозуміти, завантажувати нічого не потрібно, весь процес проходить в браузері.

ЖанрСтратегія, MMORPG
РозробникDestiny Development
ВидавникDestiny Games
Дата виходу2012
Офіційний сайтmusicwars.ru

Події гри відбуваються на вулицях музичного міста СаундСіті, де банди борються між собою і з'ясовують свої стосунки за допомогою різних жанрів послідовності звуків приємних на слух. Умовно можна сказати, що гра є унікальною, тому що це не звичайна стратегія, де немає необхідності нічого будувати і рекрутувати юнітів, тільки музика і розбирання банд під ритм драйвових і качають мелодій.

Як і в будь-якої браузерної грі орієнтованої на соціальні мережі інтерфейс є примітивним і інтуїтивно зрозумілим. Пару хвилин поклацати по вкладках і вам будуть зрозумілі всі їх призначення. Причому гра робилася не під дорослу аудиторію і на перших рівнях вона рясніє всілякими підказками. В цілому все зручно розташоване і причепитися ні до чого, управлятися ви будете мишкою, а клавіатуру будете використовувати тільки для листування в чаті.

Обгортка в Music Wars дуже красива, і якби вона була цукеркою, то її хотілося б з'їсти. Все бажання грати і загострення пристрастей тримається на конфронтації чотирьох фракцій належать до різних напрямів в музиці, про що ми вже говорили вище. Якщо коротко, то сенс полягає в прокачуванні персонажа, постачанням його амуніцією, зброєю і облагороджуванням його студії, щоб в подальшому бути добре зарядженим і брати участь в турнірах між реальними гравцями на PvP. По факту це і є весь сенс, просто необхідно доводити іншим, що у тебе палиця більше і який же ти крутий перець.

Хоча гра має відповідну назву, але в нотній грамоті не потрібно розбиратися, секретів ніяких немає. Просто послідовно розвиваєте персонажа, роблячи з нього музично-бойову машину, і тягніть, до тих поки гра буде вас тішити. Як тільки ви створите персонажа, то потрапите в своє лежбище, яке потрібно змусити меблями і звуковим обладнанням. Це місце можна вважати повноцінним штабом, де ви будете отримувати повідомлення, і слухати місцеву радіостанцію.

Як тільки ви відчуєте себе комфортно в берлозі, то виходьте на вулиці і виконуйте перші завдання на PvE борючись з простими мобами (AI). За перемоги ви будете отримувати гроші, досвід і окуляри слави, якщо пощастить, то з ворога випаде коштовну зброю і амуніція. У разі поразки, ви отримаєте втішне кількість грошей і досвіду. Також є групові завдання, які можна виконувати з друзями, з такими ж реальними гравцями, як і ви. Більш детально основні аспекти гри ми розберемо далі в огляді.

Music Wars системні вимоги та характеристики

Персонажі і їх параметри

Ваші пригоди в Музичних війнах почнуться зі створення персонажа, за великим рахунком цей етап на вашу подальшу результативність не впливатиме, так як від цього залежить лише ваш скін. Як в будь-який інший RPG, є вибір статі вашого персонажа, існують настойки вибору зовнішності і кольору шкіри, в результаті у вас вийде сформувати певний імідж і образ. Якщо не хочете заморочуватися на цьому пункті, то персонаж можете створити рандомно, натиснувши на певну кнопку.

Найголовніше це вибрати приналежність до однієї з музичних угруповань, їх всього чотири:

• Меломани - заряджає натовп енергією;
  • Урбаністи - яскраві зірки вулиць;
  • Клабери - ексцентричні особистості;
  • Рокери - безжальні і міцні вуличні воїни.

При взятті кожного нового рівня вам будуть даватися окуляри до розподілу на основні характеристики персонажа. При цьому існує баланс, і закачувати тільки одну характеристику не вийде, якщо різниця більш ніж 20 пунктів, то потрібно розподіляти окуляри між менш прокачати характеристиками. Тому мега швидких швидше за швидкість світла і мега сильних пральних з одного удару в порошок персонажів не зустрінеш. Тепер перейдемо до типових параметрах, які притаманні простим браузерним іграм, тут їх чотири:

• Сила - від неї залежить шкоди;
  • Живучість - від цього залежить рівень здоров'я;
  • Талант - впливає на залучення особливих прийомів під час бою;
  • Спритність - впливає на три показника, такі як уворотливість, точність і шанс заблокувати шкоди.

Уміння персонажів

Передбачено більше 40-ка скілів, які застосовуються персонажами під час бою в автоматичному режимі при наявності необхідного запасу натхнення. Ці вміння досягаються під час тренувань, якщо з якихось причин, вам здасться не потрібним нинішній список скілів, то ви можете скинути їх і перевчити заново. При цьому вивчити можна все, але різного ступеня прокачування, поки не досягнете останнього рівня. Всі вони осягаються у майстрів своєї справи. Їх три і вони можуть відповідати за кілька умінь:

• Вонг - швидкість і рухливість;
  • Арні - сила удару;
  • Біллі - навчить вас виживати.

Уміння поділяються на пасивні і активні, перші додають бонусів до основних характеристик, а другі спрацьовують безпосередньо в бою при необхідних обставин. Причому останні найцікавіші, вони додають видовищності і підсилюють вашу бойову міць і можуть навіть кардинально переломити хід вуличного бою.

Боевая Система

Відносно цієї важливої частини в Music Wars, то в даному жанрі ні чого нового не придумаєш, розробники виїжджають, як правило, за рахунок барвистої картинки і міксу різних сеттінгів. Під час битви нічого зробити не можна, крім як дивитися на покрокові анімовані бої, де сторони по черзі обмінюються ударами. Від вас залежить створення персонажа, його прокачування, постачання амуніцією і зброєю, приручення вихованця, вивчення бойових умінь, а також облаштування свого музичного лігва, так як від цього залежить кількість додаткових бонусів до характеристик.

Відносно гармат, то вони немов є вашим антуражем і ніяк не прив'язані до характеристик. На практиці це виглядає наступним чином у вас в осередках, яких може бути до 9-ти, знаходиться зброя і воно використовується так само рандомно, як і вміння. Вся крутість вашого персонажа може бути розкрита, скоєно випадковим чином.

З вище прочитаного у вас складається враження, що музична війнушка виглядає круто тільки завдяки придатної зображенні і що в неї не варто грати. Але, немає, якби так було, то мільйони фанатів не билися на бойовому танцполі кожен день. Всю цю стандартну ситуацію для браузерних ігор рятує тактика, де ви можете, роздавши установки вплинути на горезвісний рандом. Ця фішка не особливо масштабна, ви встановлюєте пріоритети на активацію скілів, умінь і атаки певним зброєю. З неприємного, це наявність обмежень на кількість проведених боїв в день, але їх можна знімати за ігрові гроші або за Донат. Дана система впроваджена, щоб досягти балансу в підконтрольних територіях для кожної з угруповань.

Вихованці

В грі Music Wars навіть не дивлячись на свій цікавий сеттінг і тип, передбачені вихованці як в класичних MMORPG, які будуть допомагати боротися з ворогами і давати вашого основного персонажу всілякі бонуси до характеристик і чіпляти навіть подобу бафів. Кожен з них володіє такими параметрами як: сила, спритність, витривалість, крит. При цьому вихованців можна покращувати і апгрейдити. На момент написання огляду їх було чотири, в подальшому їх може бути значно більше і кожен з них переважно закріплюється за певним стилем.

• Баран - головна його характеристика сила, а вміння пекельний таран, рекомендований меломанам;
  • Бультерьер - сильна і живуча собачка, лякає ворогів і захищає свого власника до останнього, рекомендуємо які віддають перевагу стиль урбан;
  • Павук - сильна його сторона це шкоди, отруює противника отрутою, рекомендуємо рокерам;
  • Смерть - цей персонаж вселяє всім жах і рекомендуємо тим хто віддає перевагу стилю музики клаб.

PvE і PvP режими

Почнемо з того що в Музичних війнах Саунд Сіті поділений між чотирьох фракцій постійно ворогуючих між собою. Так як тут панує в деякій мірі анархія і про порядок не може йти й мови, то існують обмеження на битви для двох режимів. Велику частину часу ви будете битися проти оточення, тобто проти мобів (AI). PvE являє собою систему квестів в яку входить виконання різних завдань. Наприклад, добути або знайти якусь річ, наваляти слабким або побити поганих хлопців.

Цікавою є можливість торгів про нагороду з тим, хто видає завдання, задоволення розтягувати не вийде, так як є лічильник, якщо прогавив і вчасно не виконаєте квест, то доведеться повторювати заново. А ось PvP будуть цікавіше, але багато про них сказати не можна, вони схожі у своїй механіці точнісінько на PvE, з тією різницею, що проходять через систему турнірів. Для них є спеціальний розклад і рівневі обмеження, завдяки чому дотриманий баланс.

Предмети в грі

З предметів варто окремо відзначити вихованців, які беруть участь разом з вами в бійках, і необхідний антураж з меблів для створення затишку у вашій студії звукозапису, серед яких знайдеться місце елементам розкоші і плакатів з постерами. Для облаштування студії є всього шість осередків, які також підвищують характеристики вашого персонажа. Гітари, синтезатори і колонки здатні додати вам до спритності і силі нарівні зі зброєю, яке ви берете на розборки з собою.

Далі йде екіпірування, під яку є набагато більше осередків, спочатку в вашому розпорядженні зі зброї буде якийсь кам'яний вік, а саме списи, сокирки, молотки і кастети і всякий колючий, ріжучий мотлох, а далі у вас вже з'являться лазерні мечі та роботи. Також ви на себе зможете надіти всілякі амулети, які додадуть вам стилю і бонусів до характеристик. Тобто все типово, тільки з тією різницею, що можна облаштувати свій будинок-студію звукозапису, щоб добивати ворогів своєю творчістю. А непотрібні речі можете відправити на склад.

Апгрейдити свої речі необхідно в лабораторії, вдаючись до послуг одного з трьох вчених, образи яких вам будуть знайомі з відомих фільмів. Як і в будь-якій MMORPG, система поліпшень базується на заточуваннях. До того ж, дивлячись до якого вченому, ви звернетеся, буде залежати успіх, вартість і шанс багаторазового посилення. Це важлива частина гри, так як ви зможете зробити зі свого персонажа справжню забійну машину.

Велика кількість контенту
Красива графіка
Приємна анімація
Класний музичний супровід
Простий і дружній гейплей
Обмежена кількість боїв
Без доната на пізніх рівнях важко

Музичні Війни це своєрідна гра, де файтинг і розбирання банд поєднуються з милою анімацією і завзятим звукорядом. Так би мовити виходить бійцівський клуб для самих маленьких. Якщо вам подобаються ігри, де не потрібно сильно заморачуватися і буквально жити в них, тоді це саме те, що потрібно. Навіть не дивлячись на 2D графіку, в ній багато плюсів. Ігрова механіка дуже проста, а контент різноманітний, в загальному і цілому це мила гра в яку фанати таких жанрів гратимуть пару місяців, а потім забудуть про існування.

Саме наявність музичної родзинки дозволяє гідно конкурувати з іншими браузернкамі і вже котрий рік бути на плаву. Єдине що засмучує, так це автоматичні бої і обмеження їх кількості проведених в день. А найголовніша відмінна риса від подібних проектів, так це не можна порівняти більш активна спільнота на офіційному форумі. До того ж зауважте, не кожна браузерна гра удостоїться місця в магазині steam.